Založ si blog

Nenechajme sa zbedačovať

Výdavky na Slovensku sa neustále zvyšujú a platy sú stále rovnaké, alebo čoraz nižšie, čo spôsobuje u ľudí problém dôstojne žiť. Preto neustále klesá životná úroveň a aj prístup k životu. Vidíme čoraz viac ľudí, ktorí sa neusmievajú, sú znechutení a letargickí. Niet sa čo čudovať. Po celodennom zhone v práci padne Slovák od únavy  „mŕtvy“ do postele a už nemá chuť na nič, len na spánok. Žiadny pokoj, len každodenné naháňanie sa v boji o prežitie.

 

Ale aj na Slovensku sa nájde pár príkladov, kto tento pokoj majú:  poslanci, vládni činitelia a zbohatlíci, ktorí zabezpečili seba a j svoje deti na niekoľko generácií .

Kto nám ale môže pomôcť? Predsa my sami! Prečo? Lebo vidíme neustále zdražovanie a zbedačovanie ľudí. Mnohí  sa pýtame:  Prečo sa zvyšujú ceny potravín, ktoré sú čoraz nekvalitnejšie?  Je každému jasné, že porovnávať kvalitu potravín u nás s potravinami trebárs len v susednom Rakúsku sa nedá. Tam je čokoláda čokoládovejšia a aj aviváž voňavejšia. Prečo? Lebo nám to asi stačí, keď sme ticho.

Uvediem ešte jeden príklad: Prečo platíme plynárňam, vodárňam a elektrárňam poplatky za merače, ktoré nie sú v našom osobnom vlastníctve? Poviete si, čo tam po tom, tých pár eur.  Ak si ale vezmeme, že za každý merač dáme štyri eurá, ročne nás to vyjde na  štyridsaťosem eur na jeden merač, za všetky tri  zaplatíme  stoštyridsaťštyri eur! To je už iná položka však? Peniaze, ktoré by sme mohli použiť inak, napríklad kúpiť dieťaťu bicykel, na ktoré mnohé mladé rodiny musia dlhodobo  šetriť. Lebo všetky zarobené peniaze idú na stravu a bývanie. Čo vlastne z týchto peňazí máme? Nič. Idú pekne zbohatlíkom do vrecka. A my? Sme ticho. Ako vždy. A vláda a poslanci to nemusia riešiť. Jeden človek však nezmôže nič, ale veľké množstvo občanov  to môže zmeniť pomocou referenda.  Problémy , ktoré Slovensko má, sa z roka na rok zvyšujú. Korupcia, diskriminácia majoritného obyvateľstva, zlá legislatíva a celý sociálny systém. Toto nie je možné udržať v stave, v akom to teraz funguje.

Môžete sa ma opýtať: Kto to môže zmeniť? My všetci. Ľudia, ktorých sa to týka. Ľudia ktorí trpia. Vo svete nevyhrávajú vždy len najsilnejší, ale aj tí, ktorí sú iní, a tí, ktorí nie sú ticho.

Nebudem voliť s rozvahou, ale ani srdce, rozum a charakter.

23.03.2014

Politické dianie na Slovensku je iba bábkové divadlo, kde ani samotné politické bábiky často nevedia, kto poťahuje tým správnym špagátikom. Mnohí to síce tušia, že všetko je podriadené iba ekonomickým pohnútkam ale aj novinári sa v súčasnosti stali členmi divadla, ktorí už prestali tvrdo odkrývať oponu politického divadla a prešľapy pozorujú spod privretých [...]

Sme iba otroci a povaľači

23.02.2014

Na zdravie a psychiku človeka negatívne pôsobí, keď nemá prácu , tým stráca možnosť byť súčasťou spoločnosti. Ľudia bez práce sú spoločnosťou čoraz menej akceptovaní, stávajú sa príťažou. Sami nadobúdajú pocit svojej zbytočnosti, lebo bez možnosti sebarealizácie a uplatnenia sa cítia ako vydedenci spoločnosti, aj keď mnohí z nich chcú pracovať. Právo na [...]

Chudobní a hladní nemajú čo stratiť.

08.02.2014

O tom, že máme nízke platy v porovnaní s inými krajinami Európskej únie vieme už dávno. Priemerná mzda podľa Štatistického úradu je na Slovensku 803 eur, ale nad týmito číslami mnohí z nás len neveriacky krútime hlavou. Krutá realita nám ukazuje niečo iné. Na výplatných páskach Slovákov sú čísla na míle vzdialené od priemernej mzdy. Ako to teda je naozaj? [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 9754x
Priemerná čítanosť článkov: 2439x

Autor blogu

Kategórie